GEA Farm Technologies

GEA Farm Technologies udmugningsteknologi anvendes til udrensning af gødning med små mængder kortsnittet halm i kvægstalde både i åbne kanaler og over/under spalter.

Anlægget drives af en gearmotor med tromlespil, som via en wire trækker skraberen frem og tilbage. Med sin 0,55 kW stærke gearmotor er denne drivstation optimeret til anvendelse af op til 8 skrabere pr. drivstation. Til denne drivstation anvendes 10 mm rustfri wire. Slaglængden er op til 100 meter, men ved brug af flere skrabere efter hinanden kan anlægget anvendes til længere kanaler.

Hjørnerullerne er med deres store diameter udformet så de skåner den rustfri wire. Wiren bliver på tromlen ført i et nylonstyr, der kører på en rustfri gevindspindler. Det betyder, at wiren kun lægger sig i et lag. Wirebeskyttelse i gulvet optimerer den rustfri wires levetid.

Med den for optimal dyrevelfærd tilpassede hastighed på kun 1,8 m/min. er anlægget yderst dyrevenligt. En konstant langsom fremføringshastighed giver et roligt staldmiljø med minimal risiko for skader på dyr og klove.

Anlæg kan leveres med deltaskrabere med eller uden endeskrabere til åbne kanaler med betongulv eller med spalteskrabere til brug over spalter og skrabere til under spalter. Alle skrabere er lette at justere og tilpasse de givne forhold.